Vandaag, dinsdag 8 april 2014 stopt Microsoft met de technische ondersteuning alsook met de automatische beveiligingsupdates van Windows XP.

windowsxpAls je na het beëindigen van de ondersteuning Windows XP blijft gebruiken, zal je pc gewoon blijven werken, maar loop je wel kans dat deze kwetsbaarder wordt voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Hackers en/of ontwikkelaars van malware zijn dol op verouderde software. Je zult ook merken dat steeds meer software en hardware compatibiliteitsproblemen met Windows XP krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op nieuwere Windows-versies richten.

Wat nu?

U heeft verschillende mogelijkheden voor het overstappen naar een nieuw besturingssysteem.

  1. Overstappen naar Windows 7 of Windows 8. Indien uw huidige pc geschikt is voor Windows 7 of Windows 8 kunt u upgraden.
  2. Nieuwe pc aanschaffen. Als u pc niet voldoet aan de vereisten van Windows 7 of Windows 8 dient u zich een nieuwe pc aan te schaffen.
  3. Overstappen op Mac OS X of Ubuntu Linux. Een laatste mogelijkheid is het overstappen op Mac OS X of Ubuntu Linux. Belangrijk om te vermelden is dat het mogelijk is dat niet al uw softwareapplicaties goed functioneren met Ubuntu of Mac OS X. Ook dient u voor een Apple pc te kiezen wanneer u overstapt op Mac OS X. Laat u daarom adviseren door een IT-specialist voor het kiezen van een nieuw besturingssysteem.

Hebt u vragen of advies over het vervangen van uw Windows XP computer(s)? Contacteer ons voor meer informatie over de mogelijkheden van het upgraden van uw Windows XP computers.