Volg ons:

Nieuws

Home Nieuws Ubicum sponsort uniek archeologisch project met gratis wifi en camera’s

Interesse?

Wenst u meer informatie over onze producten of diensten?

Bel +32(0)50 960 950

Ubicum sponsort uniek archeologisch project met gratis wifi en camera's

Hele wereld volgt historische opgravingen... dankzij livestream van Oostkamps bedrijf

Liefhebbers van over de hele wereld konden de opgraving van Hill 80 in Wijtschate tot in detail volgen vanuit hun luize zetel. We plaatsten een camera die kon inzoomen op de volledige site van een hectare groot. Alsook konden de bezoekers gebruik maken van gratis Wi-Fi.

Zo’n 2.500 crowdfunders van over de hele wereld legden ongeveer 178.000 euro samen voor de opgraving van Hill 80, een uitzonderlijk goed bewaard Duits WOI-bolwerk in Wijtschate. Maar dat bedrag bleek onvoldoende om alle kosten van het ambitieuze project te dekken. Daarom gingen de archeologen sponsordeals aan met bedrijven. Wij installeerden er voor hun gratis Wi-Fi en camera’s.

Vanuit de oude pastorie van Wijtschate konden we de volledige archeologische site van een hectare groot voorzien van een sterk Wi-Fi signaal. We installeerden ook een motorische camera met optische zoom op een hoogte van ongeveer negen meter aan de rand van de site. De camera kon haarscherp inzoomen op alle plekken van de site. Alsook plaatsten we een panoramische camera om de volledige site in een beeld te vatten. De beelden werden live uitgezonden naar kijkers over de hele wereld.

Bron: Het Nieuwsblad
Gerelateerd: Hill80